Babyconsult

De babyconsulten worden gegeven door Milou

 

Het kan niet altijd perfect gaan, hoe goed je ook bent voorbereid: als je kindje er eenmaal is kan het anders lopen. Door allerlei omstandigheden of zonder duidelijke aanleiding kan je kindje veel huilen of erg onrustig zijn. Misschien ging alles de eerst maanden of het eerste jaar erg goed en is er ineens iets veranderd. Jullie gezin is uit balans en het lukt even niet om daar zelf uit te komen.

Uit balans

Een consult voor jou en je baby kan helpen om je gezin weer in balans te krijgen. Soms zie je door de bomen het bos niet meer en blijf je in een vicieuze cirkel hangen. De problemen die spelen bij je baby en de stress en vermoeidheid bij ouders kunnen teveel worden. Tijdens een consult staat het hele gezin centraal en werk ik vanuit de visie dat aandacht richten op het positieve helpt om de energie weer te laten stromen. Natuurlijk is er in eerste instantie aandacht voor wat nu niet goed gaat. Ik kijk naar wat anders kan, geef hierover advies en bespreek wat bij jullie gezin past.

It takes a village to raise a child

Hoe verloopt een babyconsult?

Een babyconsult start met het invullen van een uitgebreid vragenformulier. Met deze achtergrondinformatie kan ik mij voorbereiden op een bezoek aan huis. Door mee te kijken in jullie eigen vertrouwde omgeving kan ik een goed beeld krijgen van de situatie. Ik kijk met jullie mee, luister naar jullie verhaal en zoek samen met jullie naar nieuwe mogelijkheden.

Ik geef direct praktisch advies en schrijf na afloop een plan van aanpak. Ik geef daarin wetenschappelijk onderbouwde informatie en persoonlijk advies. Wanneer nodig vraag ik advies van andere professionals (na toestemming van ouders) of verwijs ik door. Ik bewaak hierbij altijd de privacy.

Jullie gaan zelf aan de slag met het plan van aanpak. Na het advies biedt ik jullie 2 weken lang ondersteuning per email of telefoon. Afsluitend evalueer ik samen met jullie hoe de periode is gelopen.

Een kort babyconsult via telefoon of email is ook mogelijk.

Voor alle mogelijkheden verwijs ik je naar de kosten voor de diverse babyconsulten.

Wat is een babyconsulent?

Een babyconsulent is een gespecialiseerd verpleegkundige met specifeke kennis en ervaring in de ouder- en kindzorg. Zij is opgeleid om ouders te kunnen coachen en op allerlei gebieden ondersteuning te bieden. De babyconsulent is er voor ouders met vragen of zorgen over hun baby (0-18 maanden). Je kunt zonder verwijzing contact met een babyconsulent opnemen.

Een babyconsulent stemt haar begeleiding af op de kennis, ervaring en draagkracht van jou, als ouder. Een babyconsulent leert jou de lichaamstaal van jouw baby beter te begrijpen. Zij reikt jou handvatten aan om het welzijn van jouw kind te bevorderen en je meer vertrouwd te voelen in het ouderschap.

Een babyconsulent staat als professional náást jou. Samen met jouw betrokkenheid als ouder zorgt een babyconsulent ervoor dat jullie als gezin weer beter in balans komen en een fijn ritme vinden met elkaar.

Veel voorkomende vragen zijn:

 • Laten huilen of niet? (hét vraagstuk van heel veel ouders!)
 • Kan mijn baby honger hebben?
 • Waarom wil mijn baby niet slapen?
 • Wat kan ik doen aan darmkrampjes?
 • Welke voeding heeft mijn kind nodig?
 • Hoe zorg ik dat mijn baby goed gehecht raakt?
 • Hoe kan ik mijn kind het beste dragen, baden en verzorgen?
 • Hoe krijgen wij een fijn ritme samen?
 • Hoe behoud ik energie om voor mijn kind(eren) te zorgen en mezelf ook goed te voelen?

 

Als babyconsulent ben ik aangesloten bij de Vereniging van Verpleegkundige Babyconsulenten Nederland (VVBCN). Hierdoor ben jij als ouder verzekerd van een goede kwaliteit van zorg.

 

Kosten Babyconsult

 

1 – Babyconsult standaard
Inhoud – Een huisbezoek voorbereid met behulp van een uitgebreide vragenlijst (vooraf ingevuld door ouders) waarbij de situatie verder in kaart wordt gebracht. Een uitgebreid en persoonlijk (digitaal) plan van aanpak met informatie, praktisch advies en tips. Gedurende 2 weken lang begeleiding op afstand via telefoon en/of email.
Tijdsduur – huisbezoek 2-3 uur, gedurende 2 weken persoonlijke begeleiding (inclusief 1 uur voorbereiding en 2 uur uitwerking)
Kosten – 150 euro*

 

2- Babyconsult uitgebreid
Inhoud – Het babyconsult standaard uitgebreid met een extra huisbezoek en een week langer begeleiding.
Tijdsduur – huisbezoek 2-3 uur + extra huisbezoek 1-1,5 uur, gedurende 3 weken persoonlijke begeleiding (inclusief 1 uur voorbereiding en 2 uur uitwerking)
Kosten – 200 euro*

 

3 – Babyconsult extra
Inhoud – Het babyconsult uitgebreid wordt op basis van de eigen behoefte aangevuld. Te denken valt aan een coachgesprek met moeder of vader, het observeren gedurende een langere periode van jullie kindje of het overnemen van een nacht om zelf tot rust te komen. Ook een les babymassage of een draagconsult behoort tot de mogelijkheden.
Tijdsduur – Afhankelijk van de persoonlijke wensen
Kosten – vanaf 250 euro* (aangepast naar de specifieke wensen)

 

4 – Babyconsult email/bellen
Inhoud – Contact via email met voorbereiding middels een korte vragenlijst (vooraf ingevuld door ouders) en een bel-moment van 45 minuten. Een samenvatting van het gesprek met de belangrijkste informatie, tips en adviezen waar je zelf mee aan de slag gaat.
Tijdsduur – 45 minuten bellen/skypen (inclusief voorbereiding en uitwerking)
Kosten – 60 euro*

 

Aanmelden

Stuur mij een email of bel mij als je een babyconsult wilt voor jullie gezin. Voorafgaand aan een consult verzoek ik je om een uitgebreide vragenlijst voor mij in te vullen welk ik via email toestuur. Hiermee verkrijg ik de informatie die nodig is om mij goed voor te bereiden op het babyconsult. In overleg maken we een afspraak voor het huisbezoek.
Ik kan natuurlijk vrijblijvend advies geven als je nog niet goed weet voor welk consult je moet kiezen.

En wil je op de hoogte blijven, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

 

meer weten over een babyconsult

 

* Belangrijke extra informatie:
 1. Eventuele parkeer- en reiskosten worden in rekening gebracht. De reiskosten zijn afhankelijk van de afstand en bedragen 0,25 euro per kilometer vanaf een afstand van 15 km.
 2. Op alle babyconsulten zijn de algemene voorwaarden van toepassing.