Babymassage

De cursus babymassage wordt gegeven door Milou

Een baby heeft van nature behoefte aan lichaamscontact. Dit kun je geven via babymassage. Door liefdevolle aanraking groeit een baby. Het brengt ontspanning en verbinding. Tegelijkertijd stimuleert het de ontwikkeling van je kindje. Het masseren van je baby kan vooral bij onrust, veel huilen of moeizaam slapen een welkom hulpmiddel zijn.

Bewust ontspannen met je kindje 

Babymassage draagt bij aan de binding tussen jou en je kindje. Tijdens de dagelijkse verzorging raak je je kindje regelmatig aan. Toch is dit anders dan een bewuste aanraking. Babymassage geef je met volle aandacht. Het biedt voor jullie als ouders een intiem moment met je kindje.

Babymassage heeft nog veel meer voordelen voor je kindje: de ontwikkeling wordt gestimuleerd, de ademhaling wordt rustiger en het immuunsysteem wordt versterkt. Niet alleen je kindje ontspant zich, ook jij komt tot rust.

Kunnen vaders ook masseren?

Natuurlijk kunnen vaders ook masseren!

Voor een vader zijn de eerste weken met hun kindje vaak onwennig. Een baby is in het begin vooral afhankelijk van de moeder. De band met haar is na 9 maanden zwangerschap al sterk. Babymassage is juist daarom voor vaders dé manier om de band met hun kindje op te bouwen. Tijdens de babymassage zien vaders het unieke karakter van hun kindje, ervaren zij verbinding en voelen zich direct meer betrokken.

En het is dé manier om hun ervaringen van man tot man te delen.

‘Huidhonger is de behoefte om aangeraakt te worden. Een levensbehoefte van iedere baby’

De cursus babymassage

Een cursus babymassage volg je natuurlijk samen met je kindje. De oorsprong van deze massage ligt in India en is beter bekend als de Shantala Babymassage. Tijdens de cursus leer je de massagetechnieken die je dagelijks kunt toepassen. En ik vertel over de ontwikkeling van baby’s, lichaamstaal,  babykwaaltjes en meer.

Als je kindje 6 weken is, kun je een cursus babymassage volgen. Bij de groepscursus zijn de groepen klein wat zorgt voor rust en aandacht voor iedereen. Er is ruimte om ervaringen met andere ouders te delen. Een privé cursus geef ik bij je thuis in de eigen vertrouwde omgeving.

Als het nodig is stem ik een cursus af op een bijzondere situatie omdat babymassage dan van grote meerwaarde kan zijn. Bijvoorbeeld bij een vroeggeboorte, een voorkeurshouding, veel huilen of overstrekken.

Inhoud cursus

Tijdens de cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:
– Babymassage en zijn oorsprong
– Babymassage en de ontwikkeling van een baby
– Babymassage wanneer wel en wanneer niet?
– Lichaamstaal en reflexen
– Babymassage technieken
– Babymassage bij kwaaltjes
– Tips voor thuis
– Een stukje baby-yoga
– Een thema bespreken naar wens van de groep!

Data & kosten cursus babymassage

Weet je een leuke locatie om een cursus babymassage te organiseren? Laat het me weten. Ik sta open voor ideeën en geef voorlopig alleen cursussen aan huis, privé of in een groep.

 

1 – Groepscursus bij jou thuis

Inhoud – Een groepscursus babymassage (min 3, max 6 deelnemers) inclusief thee met iets lekkers, een reader en een flesje massage-olie. Deze cursus wordt bij jou thuis gegeven bijvoorbeeld met een groep vriendinnen. Als organiserende cursist betaal je een leuke prijs.
Tijdsduur – 3 lessen van 1,5 uur per les
Kosten – 100 euro*

 

2 – Privé cursus aan huis

Ihoud – Een privé cursus babymassage inclusief een reader en een flesje massage-olie. De cursus wordt bij je thuis gegeven en kun je alleen of met je partner doen.
Tijdsduur – 3 lessen van 1 uur per les of in overleg bij een bijzondere situatie/wens
Kosten – 130 euro* (of op maat)

 

3 – Introductieles

Inhoud – Een introductieles babymassage voor ouder en baby met achtergrondinformatie, praktische tips en massagetechnieken om direct toe te passen. Mogelijk vanaf 6 weken na de geboorte. Extra lessen babymassage kun je daarna bijboeken om alle technieken te leren.
Tijdsduur – 1 les van 1 uur
Kosten –  Privéles 45 euro* (aan huis) of Groepsles 30 euro* (min 3 deelnemers)
Wanneer – op afspraak

 

meer weten over babymassage

 

 

 Belangrijke extra informatie:
  1. Voor het leren masseren zijn in principe 3 lessen nodig om alles voldoende aan bod te laten komen. Het is wel mogelijk om één les babymassage te boeken, eventueel over een specifiek onderwerp, maar neem dan even contact met mij op.
  2. Eventuele parkeer- en reiskosten worden in rekening gebracht. De reiskosten zijn afhankelijk van de afstand en bedragen 0,25 euro per kilometer vanaf een afstand van 15 km.
  3. Op alle cursussen zijn de algemene voorwaarden van toepassing.