Het moment dat je moeder wordt

19 January 2020

Moeder ben je vanaf het eerste moment. Ik bedoel niet het eerste moment dat je je kindje in je armen hebt. Ik heb het over een ander moment.

Lees verder

Het gouden uur, huid op huid, borstcrawl

De borstcrawl van een pasgeboren baby

29 November 2019

Er zijn zoveel prachtige filmpjes te zien waarbij je het ziet gebeuren: de borstcrawl van een pasgeboren baby. Nog geen uur oud en al zo actief, gedreven door zijn instinct. Een baby kan direct na de geboorte al heel veel. Namelijk helemaal zelfstandig naar de borst van de moeder toegaan, de tepel in de mond nemen en gaan drinken. Zonder hulp. Heb wat geduld, geef je kindje de kans en sta versteld !

Lees verder

een boek over ouderschap

Ouderschap: je kind aankleden, eten geven, wassen en in bed stoppen, toch?

10 October 2019

Mijn man kwam met een nieuw boek thuis. Vers van de pers, knal roze en het gaat over ouderschap. En tegen mijn verwachting in had hij het voor zichzelf gekocht. Huh!? 

Lees verder

Mag ik op je buik, mama?

14 September 2019

Soms durf ik het bijna niet te vertellen. Bang voor de negatieve reacties. Voor veroordelingen of vooroordelen. Veelzeggende stiltes. Toch wil ik er gewoon over kunnen praten en het taboe eraf halen. Ik denk namelijk echt dat het vaker gebeurt dan mensen doen toegeven.

Lees verder

Verbinding

20 August 2019

Onze kinderen hebben het allemaal nodig. En jij zeker weten ook. Een knuffel, een kus, een ruzie, een stoeipartij. En dat allemaal op precies het juiste moment als we er het meest aan toe zijn. Of soms juist als het helemaal niet uitkomt, maar dan toch zo waardevol blijkt te zijn. Net die ene gebeurtenis zorgt ervoor dat we weer in verbinding met elkaar komen. En met onszelf...

Lees verder

BedanktMamaDag

8 May 2019

BedanktMamaDag. Een veel betere naam dan Moederdag. Vinden wij. Want het is eigenlijk helemaal niet nodig om zoiets als moederdag te hebben, toch? We kunnen onze moeder toch gewoon elk moment laten weten dat we van haar houden, dat ze ons zoveel heeft gegeven en dat we haar dankbaar zijn? Of is het juist wel mooi om hier even heel bewust bij stil te staan en je te realiseren hoe belangrijk je moeder voor je is? Onlosmakelijk met elkaar verbonden. Misschien wel de belangrijkste vrouw in je leven. Wij zouden wel wat vaker mogen zeggen: Mama bedankt! En jij...?

Lees verder

Dragen is iets van alle tijden, heel logisch!

26 March 2018

Ik weet nog goed dat ik bij mijn moeder in de draagzak zat… Nou ja, ik kan me goed voorstellen hoe fijn dat moet zijn geweest voor mij. Natuurlijk weet ik het alleen van de verhalen die zij mij erover heeft verteld. Toch voelt het heel bijzonder. Dragen is dus echt iets van alle tijden. En het is gelukkig weer terug van weggeweest. Maar, hoezo is dat dragen zo logisch? En hoe zit dat dan of, beter gezegd, hoe zit je kindje dan? Hoe werkt dat dragen eigenlijk?

Lees verder