Het moment dat je moeder wordt

19 January 2020

Moeder ben je vanaf het eerste moment. Ik bedoel niet het eerste moment dat je je kindje in je armen hebt. Ik heb het over een ander moment.

Moeder ben je vanaf het eerste moment. Ik bedoel niet het eerste moment dat je je kindje in je armen hebt. Ik heb het over een ander moment. Over het moment dat er een kindje in je buik groeit. Vanaf het allereerste moment dat een bevruchte eicel zich gaat nestelen in jouw baarmoeder. Het moment dat je lijf het klompje cellen welkom heet. Het klompje cellen dat uitgroeit tot een kindje waar jij de rest van je leven voor mag zorgen.

 

Dat is het moment dat je moeder wordt.

 

Tot de geboorte zijn er al veel momenten die jouw moeder-zijn laten groeien. Lichamelijk vinden er direct heel veel veranderingen plaats. Misschien ervaar je dit nog niet bewust. Toch is je lichaam zich aan het transformeren. Dan komt het moment dat je zelf ontdekt dat er een kindje in je groeit. Een bewust besef dat je moeder gaat worden. Dat je moeder bent geworden!

 

De reis gaat verder en er volgen nog zeker 7 of 8 maanden vol veranderingen in jouw baarmoeder. Met de placenta die je kindje in leven houdt en de navelstreng die jullie daadwerkelijk verbindt. De voeding die jij hierover mag geven. Zuurstof. Energie. Liefde. Aandacht. In contact met je lijf. Luisteren naar de boodschap die het jou geeft. Voelen hoe je kindje zich daarbinnen beweegt.

 

De groei die jouw lijf doormaakt toont ook het moederschap aan de buitenwereld. Het laat de mensen om je heen zien dat jij moeder in wording bent. Dat je geleidelijk transformeert tot een moeder. Elke verandering doet jouw moeder-zijn groeien. Het bereidt je voor op deze prachtige taak.

 

Tijdens de reis kom je aan bij een tussenstation om tot rust te komen. Naar binnen te keren. De geboorte is in zicht en je wacht op het teken van je kindje om te komen. Het hoogtepunt van jullie reis. De geboorte van je kindje. Het moment waarin jullie samenwerken. Vol vertrouwen. Kracht. Verbinding.

 

Met de geboorte van een kindje wordt ook een moeder geboren. Toch?

 

Dan volgt de eerste kennismaking met je kindje. De blik in de ogen die jou aankijken. Het blote lijfje op je borst. Het moment dat jij jezelf waarschijnlijk pas echt moeder noemt. Het moment waarin de wereld om je heen stilstaat. Jouw moeder oma is geworden. Een nieuwe generatie is ontstaan.

 

Een nieuwe station is bereikt. Het eerste deel van jullie reis is tot een einde gekomen. En een grote nieuwe reis dient zich aan!

 

Mag ik met jou mee op reis en je begeleiden om vol liefde op het tussenstation te komen?