Draagconsult

Draag je kindje dicht bij je en het zal jullie verbinden voor het leven.

Geweldig, je wilt je kindje gaan dragen!

 

Maar je bent tijdens de zoektocht naar informatie verdwaald! Er is je verteld dat het dragen van je kindje ontzettend handig is. Je weet alleen niet wat het beste is en wat bij je past. Je bent onzeker over het knopen van de prachtige en intens lange doek die je hebt. En is de draagzak van je beste vriendin echt de beste?

De vragen stapelen zich op: Kan hij zo nog wel ademen? Zit ze zo echt goed? Is het wel veilig wat ik allemaal doe?

Door het dragen verleng je op natuurlijke wijze de tijd in de baarmoeder

 

Ik snap dat je door alle draagdoeken en dragers misschien je kindje niet meer ziet. Geen paniek, ik ga je hierbij helpen. Het is namelijk spannend om je kindje in een lap stof aan je lijf te hangen. Er komt al zoveel op je af als ouder en dat gaat gepaard met een hoop onzekerheden. Je leert je kindje net een beetje kennen en nu ga je direct nog een uitdaging aan. Je kindje dragen. Iedereen heeft het moeten leren en wees gerust, zo moeilijk is het eigenlijk niet!

Want wist je dat de mens gemaakt is om kinderen te dragen?

Met het dragen van je kindje verleng je op een natuurlijke wijze de tijd in de baarmoeder. De houding van je kindje tijdens het dragen bootst dit na. Tegelijkertijd is je kindje dichtbij je. Hij ruikt je geur, voelt je ademhaling en hoort je hartslag. Dit werkt rustgevend, geeft vertrouwen en draagt direct bij aan de band tussen ouder en kind.

Daarom is het juist voor de vader of partner extra fijn om te gaan dragen!

Draagconsult

Als draagconsulent leer ik je om je kindje te dragen: veilig, ergonomisch en met vertrouwen. Tijdens een draagconsult geef ik je persoonlijk advies aangevuld met direct toepasbare (achtergrond)informatie. De manier van dragen moet passen bij je persoonlijke situatie. Kies je voor een rekbare of geweven doek, een ringsling of een voorgevormde drager? Wil je vanaf de eerste dag na de geboorte gaan dragen of liever als je kindje al wat ouder is? Waar je voor kiest is natuurlijk aan jou. Ik help je bij het maken van deze keuze.

Na een draagconsult:

 • Weet je waarom dragen belangrijk is voor jullie beiden.
 • Kun jij de kindje ergonomische, veilig en vol vertrouwen dragen.
 • Draag je je kindje op een manier die bij je past zodat je het ook echt gaat doen.
 • Kun je de draagdoek of draagzak uitproberen door deze bij mij te huren.
 • En eventueel kun je de draagdoek of draagzak bij mij aanschaffen.

 

Je kunt ervoor kiezen om een draagconsult bij jou thuis te krijgen. In een omgeving die voor jou en je kindje vertrouwd is. Je mag ook naar mij toe komen, dan heb ik alle draagmaterialen bij de hand. Het oefenen gebeurt eerst met een speciale draagpop en zodra dat goed gaat ook met je eigen kindje. Een draagconsult is ook al tijdens je zwangerschap mogelijk. Dan kun je na de geboorte direct beginnen met dragen.

 

NIEUW – Knoopwijzen voor zwangeren

Ben je zwanger en heb je problemen met je bekken of je rug?
Heb je veel pijn waardoor je belemmert wordt in je dagelijkse bezigheden?
Wil je graag af en toe even wat verlichting hebben van de groeiende buik die je lichaam draagt?

Leer tijdens je zwangerschap de draagdoek gebruiken om je lichaam te ontlasten en je hebt de doek direct in huis voor als je kindje geboren is!

Ik ben Milou van Luijk – jouw draagconsulent

 

Op de 3e dag na de geboorte van onze oudste zoon pakte ik mijn draagdoek en stopte hem er in. Ik wilde even naar buiten en omdat het eind december was, moest hij goed warm blijven. Voor mij was het logisch dat ik hem daarom dicht bij me droeg. Onzeker was ik ook, want deed ik het wel goed? Ik had wat korte instructies gehad en filmpjes gezien. Mijn draagdoek kocht ik al tijdens de zwangerschap (achteraf te vroeg) en het denim uiterlijk vond ik wel mooi (mooi is niet de beste reden om iets te kopen). Het knopen ging prima maar het draagcomfort was er vaak niet. Toch droeg ik onze zoon dagelijks!

Twee jaar later werd onze jongste zoon geboren en hij werd nog eerder na de geboorte in diezelfde draagdoek geknoopt. Het dragen was opnieuw heerlijk maar van de doek was ik nog steeds geen fan. Totdat ik de oude draagdoek van een vriendin kreeg omdat zij er toch niks mee deed. Dit was zoveel fijner! Voor mij en voor mijn zoon. Kort hierna ging er een nieuwe wereld voor mij open die dragen heet. Ik werd fanatiek ambassadeur van het dragen. Hielp vriendinnen, collega’s en familie al op weg. Ik hoefde geen opleiding te volgen om de voordelen te kennen. Toch volgde ik uiteindelijk een opleiding om mijzelf officieel draagconsulent te mogen noemen. En daarom open ik nu ook voor jou deze wereld door je op weg te helpen bij het dragen!

Verschillende draagconsulten

Je kunt bij mij terecht voor het leren knopen van een draagdoek, voor het passen van een draagzak en voor het leren dragen in speciale omstandigheden.

Knoopconsult – tijdens een knoopconsult leer ik je hoe je een draagdoek moet knopen. Dit kan met een geweven doek, een rekbare doek of een ringsling.

Pasconsult – tijdens een pasconsult laat ik je verschillende voorgevormde dragers (draagzakken) passen en zoeken we naar die drager die het beste bij jullie past. Ook kan ik je helpen bij het afstellen van de drager die je zelf al hebt aangeschaft. Zo krijg je zekerheid over het gebruik en de juiste houding van je kindje van de draagzak.

Knoop- & pasconsult – tijdens dit consult maak je kennis met de verschillende doeken en dragers voor als je nog geen idee hebt waar je mee wilt dragen. We gaan dan samen op zoek naar de beste passende manier van dragen voor jullie.

Draagconsult met zorgvraag – tijdens een draagconsult met zorgvraag krijg je persoonlijk draagadvies afgestemd op deze specifieke zorgvraag. De zorgvraag kan bij jou als ouder of bij je kindje liggen. Bijvoorbeeld een ouder met reuma of rolstoel afhankelijk, en een te vroeg (prematuur) geboren kindje of een baby met sonde of stoma. Ik verdiep mij in de medische achtergrond en de passende draagmogelijkheden. Samen kijken we hoe dit in de praktijk toepasbaar is. Als je kindje is opgenomen in het ziekenhuis is het voor mij mogelijk om daar langs te komen. Toestemming voor het dragen van een arts of specialist is gewenst en wordt soms vereist.

Knoopwijzen voor zwangeren – Met een geweven draagdoek leer ik je 6 verschillende knopen aan die je tijdens het eind van je zwangerschap kunt gebruiken. De doek geeft ondersteuning aan je buik en een juiste lichaamshouding. De wervelkolom wordt opgericht en je bekken wordt ondersteund. Het zorgt direct voor verlichting, minder pijn en het maakt je mobieler. Het is altijd in overleg met je fysiotherapeut of andere behandelaar van de klachten. Jouw gezondheid staat voorop en het toepassen van de knopen is in elke situatie anders.

Werkwijze draagconsult

 1. Vul het aanmeldformulier in en stuur deze op.
 2. Je ontvangt advies voor een passend draagconsult en een afspraak.
 3. Zorg dat er iemand is die voor je kindje kan zorgen als dat nodig is.
 4. Ik geef altijd achtergrondinformatie over het dragen en de diverse draagwijzen.
 5. Je oefent eerst met een speciale draagpop totdat dit goed gaat.
 6. Daarna oefen je ook met je eigen kindje.
 7. Na afloop krijg je 2 weken persoonlijk advies via email of whatsapp.

 

Wil je alvast meer te weten komen over het dragen?
Lees dan hier meer over de voordelen, de houding en andere waardevolle informatie!

Kosten draagconsulten

Knoop- en/of pasconsult | 1 persoon of 1 stel | 9,25 euro* per 15 minuten | inclusief 2 weken nazorg

Knoop- en/of pasconsult | 2 personen | 12,50 euro* per 15 minuten | inclusief 2 weken nazorg

Draagconsult met zorgvraag | 10 euro* per 15 minuten | inclusief 2 weken nazorg

Knoopwijzen voor zwangeren | 80 euro* voor volledig consult (1,5-2 uur) | inclusief 2 weken nazorg

Na afloop van het draagconsult ontvang je van mij een factuur.

 

Aanmelden

Meld je aan door het aanmeldformulier in te vullen, geheel vrijblijvend. Hiermee krijg ik alle informatie voor het draagconsult en kan ik jou aan de hand van dit formulier persoonlijk advies geven voor het best passende consult.

 

Verhuur doeken & dragers

Het is ook mogelijk om een draagdoek, ringsling of draagzak bij mij te huren. Eventueel kun je daarna de betreffende doek of drager via mij aanschaffen (dan wordt een deel van de huurkosten in mindering gebracht).

Tijdsduur | 2 weken (adviestijd) | per week te verlengen
Kosten | 20 euro (eerste 2 weken) | 7,50 euro (per extra week)
Administratiekosten | 2,50 euro (eenmalig)
Borg | 50 euro

Bij de verhuur zijn specifieke voorwaarden van kracht.

 

Wil je meer weten?

 

* Belangrijke extra informatie:
 1. Eventuele parkeer- en reiskosten worden in rekening gebracht. De reiskosten zijn afhankelijk van de afstand en bedragen 0,25 euro per kilometer vanaf een afstand van 10 km.
 2. Op alle draagconsulten zijn de algemene voorwaarden van toepassing.