Geboortepatronen

Achter elk gedrag zit een behoefte en iedere behoefte wil gezien worden. 

Gedrag is altijd logisch! 

Jouw eigen gedrag en dat van je kind is altijd logisch. Ook al ervaar je het soms als lastig en onhandig. Pas als je snapt waar dit gedrag vandaan komt, ga je het ook echt begrijpen. En met acceptatie en liefdevolle aandacht gaat het gedrag veranderen. Dat beloof ik!

Wat is jouw geboorteverhaal?

Gezien, Gehoord en Geliefd worden. Dat is wat iedereen wil!

Jouw geboorteverhaal staat centraal in je hele verdere leven. Het is het verhaal vanaf conceptie, via de zwangerschap naar de geboorte tot waar je nu staat. Het is jouw unieke verhaal wat jou tot de persoon maakt die je nu bent. Een verhaal met misschien ups en downs, maar bovenal een verhaal over hoe jouw start is geweest. En een verhaal met daarin de reden waarom jij bepaald, soms onhandig en lastig, gedrag maar niet kunt loslaten.

De geboorte van een kind is niet het begin van zijn leven, zijn eerste ervaringen ontstaan al in de buik en eigenlijk al voordat hij gemaakt werd. Hoe was de tijd voor hem in de buik en hoe heeft hij de bevalling ervaren? Vragen die jij jezelf kunt stellen en waarbij ik je wil helpen om je in te leven in de wereld van een baby. Als jij snapt hoe een baby een bevalling meemaakt dan zul jij direct begrijpen wat bepaalde gebeurtenissen met hem hebben gedaan. Dit geldt ook voor jouw eigen geboorte. Want hoe jij geboren bent, heeft invloed op jij jouw kindje geboren gaat laten worden.

 

Elke geboorte is een geboorte. Elke geboorte is uniek en iedereen heeft die op zijn eigen manier ervaren. Elke geboorte heeft haar eigen verhaal en zo heeft ieder mens zijn eigen verhaal. Met die gedachte kijk ik verder naar de behoeften achter het gedrag van jou of van je kind.

 

Ik heb uitgebreide kennis van de periode voor de conceptie en in de buik (de prenatale psychologie) tot de invloed van een geboorte (de perinatale psychologie) en de eerste jaren van een kind. Elke gebeurtenis in al deze fasen kan van invloed zijn op het kind en zich uiten in gedrag omdat het toen keuzes heeft moeten maken om te overleven.

Hoe breng ik jouw geboorteverhaal in kaart?

Voor het geboorteverhaal van jou of van je kind werk ik middels de Geboorte in Kaart methodiek. Een prachtige en heel concrete manier om jou inzicht te geven in het hele verhaal, de bijbehorende geboortepatronen én behoeften achter het gedrag. Je kunt na afloop direct een link leggen tussen bepaalde gebeurtenissen en het gedrag.

 

Geboorte in kaart consult

Een Geboorte in Kaart consult (GIK consult) is de basis voor het verklaren van gedrag. We gaan uitgebreid in gesprek over de zwangerschap, de geboorte en de eerste twee jaar. Aan dit hele verhaal koppelen we de geboortepatronen met elk zijn eigen gedragskenmerken. Gedrag is er echter niet zomaar want er zit altijd een behoefte achter, en meer.

 

Behoeften in kaart consult

Na een GIK consult kun je een verdieping en aanvulling vinden in een Behoeften in Kaart consult (BIK consult). Het gaat misschien nog wel meer om de behoeften achter het gedrag en hoe je aan deze behoeften tegemoet kunt komen. We gaan dieper in op het aanwezige gedrag en de behoeften erachter. Alleen zo kun je komen tot acceptatie en liefdevolle aandacht voor wat er is.

Bij een GIK of BIK consult voor je kind, ga ik altijd eerst alleen met jou als moeder (eventueel in aanwezigheid van de partner) aan de slag. De tijdsduur en intensiteit van een eerste consult is te groot voor een kind. Aanvullend is het mogelijk om nog een consult met jouw kind er bij in te plannen.

 

GIK in de zwangerschap

Neem een consult tijdens jouw zwangerschap zodat niet alleen jij maar ook je kindje voorbereid is op de bevalling. In dit consult ga ik met jou aan de slag om je eigen geboorteverhaal in kaart te brengen. Ook kunnen we stilstaan bij de ervaringen van een eerdere bevalling. Daarnaast neem ik je mee in de belevingswereld van een baby tijdens de bevalling. Hierna heb je zicht op je eigen belemmerende overtuigingen en kun jij je kindje voorbereiden op de bevalling. Dit maak ik heel concreet voor je.

 

Na afloop van ieder consult ontvang je van mij een uitgebreid verslag waarin je alles kunt teruglezen inclusief achtergrondinformatie en concrete tips.

Consulten

GIK consult | Een consult van 2,5 uur | Voor jou of je kindje | Verslag na het consult | Telefonische nazorg | Vervolgconsult naar behoefte mogelijk

Combi consult GIK & BIK | Een GIK & BIK consult van elk 2,5 uur | Voor jou of je kindje | Verslag na het consult én e-book | Telefonische nazorg | Vervolgconsult naar behoefte mogelijk

GIK in de zwangerschap | Een consult van 3 uur | Voor jou als vrouw | Verslag na het consult | Telefonische nazorg | Vervolgconsult naar behoefte mogelijk

Vervolgconsult | Aanvullend consult van 1 uur | Inclusief kort verslag

 

Voor alle consulten kom ik bij je aan huis.*

 

Kosten

GIK consult | 190 euro*
Combi consult GIK & BIK | 340 euro*
GIK in de zwangerschap | 220 euro*
Vervolgconsult | 70 euro*

GRATIS Adviesgesprek | 10 minuten bellen/skypen met mij | Persoonlijk advies hoe ik jou kan helpen en welke consult passend is

 

Aanmelden

Aanmelden doe je door het aanmeldformulier GIK consult in te vullen, geheel vrijblijvend. Daarna neem ik zo snel mogelijk contact met je op.

Bij vragen, voor advies of voor meer informatie kun je altijd eerst contact met mij opnemen!

 

Wil je meer weten?

 

 

* Belangrijke extra informatie:
  1. Eventuele parkeer- en reiskosten worden in rekening gebracht. De reiskosten zijn afhankelijk van de afstand en bedragen 0,25 euro per kilometer vanaf een afstand van 10 km.
  2. Op alle consulten zijn de algemene voorwaarden van toepassing.
  3. Alle prijzen zijn inclusief voorbereidingstijd (1 uur) en het uitwerken (2-3 uur) van het verslag.