Over mij

 

Ik ben mama van drie prachtige jongens.
Faas (2014),  Thije (2016) & Viggo (2021).
Vrouw van mijn lieve man Jordy.
Eigenaresse van La Louz.

Hoi, welkom! Ik ben Milou

Geboortecoach, draagconsulent en mama & baby coach

 

Ik ben er van overtuigd dat je met een gezonde dosis vertrouwen de hele wereld aan kan en daar help ik je bij. Vertrouwen voor de geboorte, vertrouwen in jezelf en vertrouwen als ouder.  

Zelf heb ik mogen ervaren hoe je vertrouwen kunt krijgen door te leven in het moment, door te luisteren naar je lichaam en door het verkrijgen van de juiste kennis. Deze 3 elementen staan bij mij centraal en deel ik graag met jou.

Ik ben er ook geweest. Ik was twee keer zwanger, heb 2 kinderen op de wereld mogen zetten én als moeder leer ik nog elke dag. Een weg van vallen en opstaan. Een weg vol uitdagingen.

En geloof me: ook jij kunt die uitdagingen aan!

Mijn eerste bevalling – de geboorte van Faas

Als moeder van twee kindjes heb ik twee geboortes mogen meemaken. Dit waren twee totaal verschillende geboortes. Eentje in het ziekenhuis en eentje thuis in bad. De eerste keer was het spannend maar ik had er vertrouwen in. Ik had mij voorbereid met behulp van ontspanningsoefeningen, ademhalingstechnieken en een bak kennis, en dat alles samen met mijn partner. Ik heb daar veel kracht door gekregen welke ik gebruikte tijdens de geboorte. Ik was ontspannen, energiek en heb weinig pijn ervaren. Door dit alles heb ik  de voor mij onverwachte wending, een ziekenhuisbevalling in plaats van thuis, goed kunnen accepteren. Ik kon het nog steeds op mijn manier doen!

Mijn weg naar het dragen

Op de 3e dag na de geboorte van onze oudste zoon pakte ik mijn draagdoek en stopte hem er in. Ik wilde even naar buiten en omdat het eind december was, moest hij goed warm blijven. Voor mij was het logisch dat ik hem daarom dicht bij me droeg. Onzeker was ik ook, want deed ik het wel goed? Ik had wat korte instructies gehad en filmpjes gezien. Mijn draagdoek kocht ik al tijdens de zwangerschap (achteraf te vroeg) en het denim uiterlijk vond ik wel mooi (mooi is niet de beste reden om iets te kopen). Het knopen ging prima maar het draagcomfort was er vaak niet. Toch droeg ik onze zoon dagelijks!

Twee jaar later werd onze jongste zoon geboren en hij werd nog eerder na de geboorte in diezelfde draagdoek geknoopt. Het dragen was opnieuw heerlijk maar van de doek was ik nog steeds geen fan. Totdat ik de oude draagdoek van een vriendin kreeg omdat zij er toch niks mee deed. Dit was zoveel fijner! Voor mij en voor mijn zoon. Kort hierna ging er een nieuwe wereld voor mij open die dragen heet. Ik werd fanatiek ambassadeur van het dragen. Hielp vriendinnen, collega’s en familie al op weg. Ik hoefde geen opleiding te volgen om de voordelen te kennen. Toch volgde ik uiteindelijk een opleiding om mijzelf officieel draagconsulent te mogen noemen. En daarom open ik nu ook voor jou deze wereld door je op weg te helpen bij het dragen!

When love flows, we live

Mijn tweede bevalling – de geboorte van Thije

De tweede geboorte was heel anders. Ik kende het al en wist wat ik kon verwachten. Ik had één grote wens en ik heb deze dagelijks gevisualiseerd: een badbevalling in onze woonkamer! Met de open haard aan en rustige muziek op de achtergrond. Een idealistisch plaatje voor sommigen, voor mij heel reëel. Dat de kracht van mijn visualisatie zo sterk kon zijn, had ik niet durven dromen. Ik was immers ook gewoon realistisch. En toch… In een warm bad, de open haard aan en samen met mijn man, pakte ik zelf ons tweede kindje aan!

 

Mijn zoektocht als moeder

Ook bij mij ging niet alles vanzelf toen ik eenmaal moeder was. Ik had zo mijn onzekerheden, wist toen nog niet wat ik nu weet en ook bij mij gierden de hormonen door mijn lijf. De eerste dagen leek de borstvoeding niet goed genoeg te gaan. Ik liet een lactatiekundige komen en kreeg van haar net even dat stukje bevestiging wat ik nodig had. Ik had een sterk eigen visie op hoe ik het wilde doen; borstvoeding, veel dragen en niet laten huilen. En toch liet ook ik me leiden door alle goedbedoelde adviezen. Zo probeerde ik weer eens wat anders, maar ontdekte telkens dat het niet goed voelde en kwam weer terug bij mijn eigen aanpak.

Hoe anderen het doen, doet er voor mij niet meer toe. Hoe moeilijk het soms ook is om dit volledig te negeren. Je kunt namelijk ook een hoop leren van hoe anderen hun kindje grootbrengen. Ik ben toch altijd bij mijn eigen gevoel gebleven en leerde luisteren naar mijn intuïtie. Wat vertelt dit aan mij? Daarbij heb ik boeken verslonden (en verslind ik ze nog steeds) en alle beschikbare kennis in mij opgenomen. Uit al deze kennis filter ik nog elke dag datgene wat bij onze opvoeding én bij onze kinderen past. Door dit alles is ons gezin in balans, gedijen onze kindjes goed en zijn wij ontspannen en blij. En dat gun ik ieder gezin toe. Zodat jouw vertrouwen met de dag groeit en je kindje telkens weer op jou kan vertrouwen!

La Louz

‘Louz’ is een verwijzing naar mijn naam Milou.
En naar het spaanse Luz’, oftewel ‘Licht’.
Dar a Luz’ betekent ‘baren’ in het spaans, ofwel letterlijk ‘het licht geven’ aan een nieuw leven.
‘Licht’ staat ook voor ‘lichtheid’, een manier om tegen de zwangerschap, de bevalling en het ouderschap aan te kijken en deze tegemoet te zien.