La Louz

La Louz is er voor (aanstaande) moeders en hun partners. Het is een co-creatie van de zussen én moeders Louise en Milou.
Met La Louz willen wij jou informeren over bewust zwanger zijn, natuurlijk bevallen en natuurlijk ouderschap.

 

‘Louz’ is een verwijzing naar onze beide namen: Louise en Milou.
En naar het spaanse Luz’, oftewel ‘Licht’.
Dar a Luz’ betekent ‘baren’ in het spaans, ofwel letterlijk ‘het licht geven’ aan een nieuw leven.
‘Licht’ staat ook voor ‘lichtheid’, een manier om tegen de zwangerschap, de bevalling en het ouderschap aan te kijken en deze tegemoet te zien.

Louise

Ik ben Louise, mama van Ceder, Lente en Sterre, samen met mijn levenspartner Arno. Binnen La Louz help ik zwangeren en hun partners hun eigen weg te vinden in het natuurlijk zwanger zijn en bevallen.

Als ervaringsdeskundige op gebied van natuurlijk zwanger zijn en bevallen, voel ik sterk de behoefte om de opgedane kennis en ervaring te delen. Bij La Louz komt dit alles mooi samen!

Voordat ik voor het eerst zwanger raakte heb ik mij reeds verdiept in verschillende massagetechnieken (in India en Nederland), yoga, kruidenleer, permacultuur en eetbare wilde en geneeskrachtige planten.

Zwangerschap

Al vanaf mijn eerste zwangerschap was de behoefte om de zwangerschap en de bevalling zo natuurlijk mogelijk te laten verlopen erg sterk. Samen met mijn vriend deed ik een cursus HypnoBirthing en las ik alles wat los en vast zat over natuurlijk bevallen.

Inmiddels ben ik drie zwangerschappen en bevallingen verder. Elke bevalling heeft weer meer verdieping gegeven aan mijn overtuiging dat bevallen een natuurlijk proces is dat we als vrouw gewoon kunnen. Onze scheppingskracht is ongekend!

Natuurlijk Bevallen

Met deze overtuiging als basis ben ik mij verder gaan verdiepen in de natuurlijke, holistische aspecten rondom zwanger zijn en bevallen. Zo heb ik de HypnoBirthing Practitioners training gedaan, welke aan de basis ligt van mijn zelf ontwikkelde cursus Lightbirth.

Ook heb ik meer kennis vergaard over specifieke kruiden rondom de periode van zwanger zijn en baren. En heb ik me bepaalde massagetechnieken eigen gemaakt speciaal voor zwangeren. Tevens volgde ik een doula-training die me de nodige kennis heeft gegeven om vrouwen en hun partners te kunnen begeleiden tijdens deze bijzondere tijd in hun leven.

Middels de diensten die ik je via La Louz aanbied hoop ik je datgene te kunnen geven wat je nodig hebt om in vertrouwen deze mooie periode te mogen ervaren!

 

Healing the Earth by healing Birth

Milou

Ik ben Milou, mama van Faas en Thije, samen met mijn man Jordy. Binnen La Louz help ik jonge ouders hun eigen weg te vinden in het natuurlijk ouderschap.

Ik zie, net als Louise, de zwangerschap en geboorte als een natuurlijk proces. Het toeval wilde dat Louise tijdens mijn eerste zwangerschap de Hypnobirthing Practitioners training volgde. En het was heel bijzonder dat ik haar eerste cursist mocht zijn. Ik heb hierdoor twee hele fijne geboortes gehad. Mijn twee jongens zijn mijn inspiratiebron en de reden dat ik van mijn passie mijn werk ben gaan maken.

Dragen

Dat ik mijn kinderen ging dragen was voor mij vanzelfsprekend. Mijn eerste draagdoek was, achteraf bezien, zeker niet de fijnste, maar al vanaf de vierde dag knoopte ik zelf mijn oudste zoon erin. Mijn jongste zoon mocht vanaf de eerste dag al in de doek en ik zal het gaan missen als zij op een dag niet meer gedragen willen worden.

Het gaan dragen van mijn kinderen was voor mij heel logisch naast het praktische nut ervan. Om nog meer over het dragen te leren, en omdat ik graag andere ouders wil helpen dit op een verantwoorde wijze te doen, volgde ik na de geboorte van mijn jongste zoon een opleiding tot draagconsulent.

Natuurlijk ouderschap

Samen met mijn man streef ik naar een zo natuurlijk mogelijke wijze van ouderschap. Ik deel graag mijn visie op natuurlijk ouderschap.  En ik verdiep me graag in alles wat hiermee te maken heeft. Zo heb ik inmiddels een opleiding gevolgd tot docent babymassage en baby-yoga. Bewuste aandacht en momenten voor en met je kindje stimuleren de band tussen ouder en kind. Ook rondde ik een opleiding tot babyconsulent af, zodat ik ouder en kind goed kan begeleiden als het hen zelf even niet meer lukt.

Met de diensten die ik aanbied via La Louz hoop ik het ouderschap tot een waardevolle ervaring te maken voor zowel ouders als hun kindje!

When love Flows, we Live