Natuurlijke zwangerschapscursus

Deze cursus wordt gegeven door Louise & Milou samen

Gefeliciteerd, je bent zwanger! En nu? Op zoek naar wat bij jou past. Jouw manier van zwanger zijn, van bevallen, en jouw manier van ouderschap. Want iedereen is uniek. Ook jij. Leer naar jezelf te luisteren door te gaan voelen wat goed voelt voor jou.

Je komt als aanstaande ouders voor een hoop vragen te staan. Hoe kun je jouw zwangerschap zo vlekkeloos mogelijk laten verlopen? Hoe bereid je je voor op een zo ontspannen mogelijke bevalling? Wat kan de aanstaande papa hierin betekenen? Hoe begin je met borstvoeding en kun je een kleine baby al dragen in een doek?

Dit en nog veel meer zal aan bod komen tijdens deze uitgebreide cursus, waarbij ontspannen zwanger zijn en bevallen, en natuurlijk ouderschap centraal staan.

Tijdens 5 lessen van 1,5 uur krijgen jij en je partner gedegen begeleiding en ondersteuning om jullie zo goed mogelijk voor te bereiden op een hele belangrijke en bijzondere periode van jullie leven: de komst van jullie kindje!

Inhoud cursus natuurlijk zwanger & opvoeden

 

Ontspannen zwanger & bevallen

De eerste 3 lessen zijn gefocused op het zwanger zijn en bevallen en worden gegeven door Louise, moeder van 3 kinderen en gespecialiseerd op het gebied van yoga, meditatie, mindfulnes en ontspannen bevallen.

Elke les gaan we aan de slag met ademhalingstechnieken en ontspanningsoefeningen die jou en je partner voorbereiden op een ontspannen bevalling. Ook leer je over de werking van lichaam en geest tijdens zwangerschap en bevalling en het wat en waarom van natuurlijk bevallen en weloverwogen keuzes maken. Tijdens de 2e en 3e les zullen we veel aandacht besteden aan de rol van de partner tijdens de zwangerschap en de bevalling. Ook gaan we aan de slag met massage en acupressuur.

 

Natuurlijk ouderschap

De 4e en 5e les bereiden je voor op het ouderschap. Deze lessen worden gegeven door Milou, moeder van 2 kinderen en gespecialiseerd kinderverpleegkundige, draagconsulent en docent babymassage.

In deze lessen is aandacht voor de eerste periode met je kindje. Wat mag je van je kindje verwachten, waar liggen de behoeften van je kindje en wat voor invloed heeft het moeder en vader worden op jou en je relatie. Er is aandacht voor de binding tussen ouder en kind, voor het dragen van je kindje, en de ontwikkeling van je kindje op emotioneel en lichamelijk gebied. Ook komt een stukje borstvoeding en bijvoeding aan bod.
Het is mogelijk om een introductieles babymassage te boeken als extra les, een mooie aanvulling op het geheel!

Eerstvolgende cursus

De eerstvolgende cursus start op zondag 9 september  2018 en is van 10.30-12.00u.
Het gaat om de volgende zondagen: 9, 16, 23, 30 september & 14 oktober 2018

De cursus wordt gegeven bij Solide Yoga in Wateringen (Adres: Tolland 4, 2292 VS Wateringen)

 

Kosten

Inhoud – Een cursus over zwangerschap, geboorte en het ouderschap. Inclusief reader en een leuke goodie bag.
Tijdsduur – 5 lessen van 1,5 uur per les
Kosten – 175 euro per stel (min 3, max 6 stellen) *

 

Aanmelden

Meld je aan door het aanmeldformulier in te vullen en deze te mailen naar info@lalouz.nl.

En wil je op de hoogte blijven van nieuwe data, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

 

EXTRA: Introductieles Babymassage

Boek als deelnemer van de zwangerschapscursus met korting een introductieles van de Cursus Babymassage !

Inhoud – Een introductieles babymassage voor ouder en baby met achtergrondinformatie, praktische tips en massagetechnieken om direct toe te passen. Mogelijk vanaf 6 weken na de geboorte. Extra lessen babymassage kun je daarna bijboeken om alle technieken te leren.
Tijdsduur – 1,5 uur
Kosten –  privé les 45 euro (aan huis) of groepsles 30 euro (min 3 deelnemers) *
Voordeel – je krijgt 1,5 uur les voor de prijs van 1 uur!

 

 

meer weten over de cursus

 

 

  1. Op de natuurlijke zwangerschapscursus en introductieles babymassage zijn de algemene voorwaarden van toepassing.
  2. De cursus en/of les start alleen bij voldoende aanmeldingen.