Online cursussen

Volg elke online cursus op een moment dat voor jou goed uitkomt!

 

Binnenkort kun je bij La Louz diverse korte & leerzame online cursussen volgen die ik speciaal voor jou heb opgenomen. Al tijdens je zwangerschap kun je deze cursussen volgen veilig en vertrouwd vanaf je eigen bank. Bij elke cursus ontvang je een mooi e-book als naslagwerk met alle informatie waar je direct iets mee kunt!

 

Houd mijn website in de gaten voor meer informatie!

Online cursus | Babymassage, een rustige start!

 

Deze cursus heb ik ontwikkeld in samenwerking met Kraamzorg de Eilanden!

Baby’s hebben een natuurlijke behoefte aan lichaamscontact (huidhonger). Het masseren van je baby is een mooie vorm. Het huidcontact brengt ontspanning en versterkt jullie band. Wist je dat je met behulp van aanraking je baby kunt helpen met het verwerken van alle nieuwe prikkels?

 

Wat komt er aan bod?

In de eerste zes weken na de geboorte kun je al starten met het masseren van je baby zodat je je kindje een rustige start geeft.

 

1. Voordelen van babymassage voor jou en je kindje

Een baby heeft van nature behoefte aan lichaamscontact. Dit geef je tijdens babymassage. Door liefdevolle aanraking groeit en bloeit een baby. Het brengt ontspanning en verbinding. Tegelijkertijd stimuleert het de ontwikkeling van je kindje. Het masseren van je baby kan vooral bij onrust, veel huilen of moeizaam slapen een welkom hulpmiddel zijn.

2. Help je baby de geboorte te verwerken

Een bevalling, hoe deze ook verloopt, is vaak erg overweldigend voor een baby. Daarnaast moet je baby wennen aan de nieuwe wereld om hem heen. Alle indrukken zijn nieuw en moeten worden verwerkt. Daarbij heeft elk kindje zijn of haar geboorte op een andere manier ervaren. Milou vertelt je meer over hoe een baby de bevalling ervaart en hoe jij door aanraking kan helpen dit te verwerken.

3. Massagetechnieken voor in de kraamweek

Tijdens dit webinar laat ik je 14 technieken zien, die je in de eerste zes weken na de geboorte kunt gebruiken en op welke momenten. Maar ook wat je beter nog niet kunt doen. Ook krijg je tips om darmkrampjes te voorkomen en je kindje lekker te laten slapen.

Het webinar is van te voren opgenomen zodat jij hem kunt kijken als het voor jou van toepassing is! Toch kun je gewoon je vragen stellen en ben ik er na afloop om jouw vragen te beantwoorden. Mail mij gewoon eventjes!

 

Voor wie?

De online cursus is een eerste kennismaking met babymassage waarin je maar liefst 14 technieken leert voor de kraamperiode: de eerste zes weken na de geboorte. Volg de cursus als je nog zwanger bent of in de kraamweek om gelijk mee aan de slag te kunnen.

 

Tijdsduur | Ruim 1,5 uur kijktijd
Kosten | 9,95 euro (cliënten Kraamzorg de Eilanden) & 19,95 euro (niet-cliënten)
Aanmelden | Via de website van Kraamzorg de Eilanden (neem bij vragen contact op met mij)

Online cursus | Je kindje dragen, waarom eigenlijk?

 

Na de geboorte is er niets fijner dan je baby dicht bij je dragen. Je baby heeft behoefte aan lichaamscontact met jou. En je kindje wil rustig kunnen wennen aan zijn nieuwe omgeving. Maar dragen is veel meer dan je kindje rustig krijgen en je handen vrij hebben. 

 

Wat komt er aan bod?

Direct na de geboorte kun je je kindje al gaan dragen om het dicht bij je te houden. 

 

1. Waarom dragen zo logisch is en het jullie verbind

De overgang vanuit de baarmoeder is er voor een baby één van grote veranderingen. Nadat je het 9 maanden bij je hebt gedragen, wil je kindje ook daarna nog veel bij jou zijn. Dat is hoe de natuur het bedoeld heeft, maar er is veel meer logisch aan het dragen. Daarnaast bevordert dragen de hechting en helpt dragen jullie bij het verwerken van de ervaringen van de bevalling. 

2. Voordelen van dragen op de ontwikkeling van je kindje

Een baby heeft van nature behoefte aan lichaamscontact en wil nog zoveel mogelijk ervaringen vanuit de baarmoeder krijgen. Door je kindje te dragen boots je dit na. Door geborgenheid, nabijheid, beweging en een natuurlijke houding voorzie je in die behoefte. Het kalmeert je kindje, geeft jou een bekrachtiging in het ouderschap en stimuleert de volledige ontwikkeling. Het helpt bij onrust, krampjes, veel huilen en moeizaam slapen.

3. De verschillende manieren van dragen in de praktijk

Er zijn verschillende manieren om je kindje te gaan dragen. Het is belangrijk dat je dit doet op een manier die veilig is en waarbij je de natuurlijke houding van je kindje volgt. Ik laat je zien hoe je je kindje kunt gaan dragen. En hoe je dat beter niet kunt doen.

De online cursus kun je kijken als het voor jou van toepassing is. Dit kan al tijdens de zwangerschap, maar ook na de geboorte van je kindje. Heb je na het volgen van de online cursus toch nog vragen dan ben ik er om je verder te helpen!

Voor wie?

De online cursus is een eerste kennismaking met het dragen van je kindje, waarin je ontdekt waarom ook jij je kindje wilt gaan dragen. Volg de cursus als je nog zwanger bent of als je net een kindje hebt gekregen.

Informatie over de tijdsduur, kosten en aanmelden volgt !

Online cursus | Geboortepatronen ‘Bewust zwanger & de geboorte van een kind!’

 

Informatie over de inhoud, tijdsduur, kosten en aanmelden volgt !