Cursus GeboorteKracht

Geeft je kracht tijdens de zwangerschap en vertrouwen voor de geboorte.
Ik laat je zien hoe je het zelf kunt.

Wauw, je bent zwanger!  Zo mooi en bijzonder.

 

Er komt direct van alles op je af. Er worden vragen gesteld en adviezen gegeven. Je hebt zelf vragen en je moet allerlei beslissingen nemen. Je wilt natuurlijk het beste voor jullie kindje. Maar eerst nog de bevalling…

Zie je op tegen de bevalling?

Ik kan me goed voorstellen dat je op ziet tegen de bevalling. Je hebt het nog nooit meegemaakt of je hebt een negatieve geboorte ervaring. Om je heen hoor je allerlei verhalen over wat er allemaal mis kan gaan. Het maakt je onzeker of je kunt bang zijn voor de pijn. Dat is helemaal niet raar allemaal.

Wist je dat het lichaam van de vrouw perfect ontworpen is om te bevallen?

De natuur heeft het zo mooi bedacht. Al tijdens de zwangerschap vindt er magie plaats in je buik: de groei van jullie kindje. En dit eindigt bij de geboorte. Een samenspel van het lichaam van de vrouw en het ongeboren kindje. Het hebben van kennis over de werking van je lichaam kan veel angst wegnemen.

De cursus GeboorteKracht is een complete zwangerschapscursus voor jou en je partner. De cursus is gebaseerd op de filosofie van Hypnobirthing. Vol oefeningen over mindfulness, meditatie, ademhaling en massage.  Compleet gemaakt met informatie en ervaringen. Daarbij is er uitgebreid aandacht voor de rol van de partner tijdens de zwangerschap en geboorte.

Na deze complete cursus kun je bewust keuzes maken tijdens je zwangerschap om met vertrouwen de bevalling tegemoet te gaan.
Na afloop kijk je met een positief gevoel terug op de geboorte van jullie kindje!

Ik ben Milou van Luijk – jouw geboortecoach

 

Ik heb zelf twee kindjes en twee geboortes mogen hebben. Dit waren twee totaal verschillende geboortes. Eentje in het ziekenhuis en eentje thuis in bad. De eerste keer was het spannend maar ik had er vertrouwen in. Ik had mij voorbereid met behulp van ontspanningsoefeningen, ademhalingstechnieken en samen met mijn partner. Daar heb ik zoveel kracht van gekregen tijdens de geboorte. Ik was ontspannen, energiek en heb weinig pijn ervaren.

 

De tweede was heel anders. Ik kende het al en wist wat ik kon verwachten. Ik had één grote wens en heb deze dagelijks gevisualiseerd. Ik hoopte op een badbevalling in onze woonkamer. Met de openhaard aan en rustige muziek op de achtergrond. Dat de kracht van mijn visualisatie zo sterk kon zijn had ik niet durven hopen. Ik was immers ook gewoon realistisch. In een warm bad, samen met mijn man, pakte ik zelf ons tweede kindje aan.

Inhoud cursus

De cursus bestaat uit 3 cursusdagen voor jullie samen. Aangevuld met een speciale vrouwendag.

Tijdens deze cursusdagen gaan we uitvoerig in op:

– de werking van het lichaam en het kindje tijdens het baringsproces
– alle informatie over natuurlijk bevallen
– het belang van de ademhaling en bewuste ademhalingstechnieken
– de rol van de vader/partner tijdens de zwangerschap en de bevalling
– de verschillende houdingen tijdens het baren
– verschillende massagetechnieken en ontspanningsmethoden
– het ontwikkelen van een positieve mindset die de bevalling ten goede beïnvloedt
– verbinding met het kindje voor, tijdens en na de bevalling
– het maken van geboorteplan
– mindfulness en acceptatie in het moment
– het belang van vertrouwen
– info over thuis- en ziekenhuisbevallingen

Meer informatie over de vrouwendag volgt snel.

 

Tijdens de cursus is voldoende tijd voor de praktijk oefeningen, uitwisselen van ervaringen en het stellen van vragen. Gedurende de loop van de cursus kan ik je telefonisch of per mail te woord staan voor advies en vragen.

Cursusdata

De volgende groepscursus zal starten in september. De data volgen op korte termijn.
Een privé cursus boeken kan natuurlijk altijd.

Kosten

De groepscursus kost 255 euro per stel – 3 lessen van elk 3 uur & de vrouwendag duurt 2 uur

De privé cursus kost 305 euro per stel – 3 lessen van elk 2 uur bij jullie thuis

Altijd inclusief reader, thee, iets lekkers en een goodie bag.

Kennismaken?

Ik vind het belangrijk dat je weet wat je mag verwachten. En of dit de cursus is die bij jullie past. Daarom kun je gratis een kwartier met mij bellen of skypen. Zo leren we elkaar alvast kennen en kun je je vragen stellen.

 

meer weten over de cursus GeboorteKracht